fredag 22. juli 2011

Her? I Norge?

Det er ikke mange dagene siden jeg, under en pause i koffertpakkingen, så deler av Ulvenatten med en nokså lunken følelse av "aldri her"....

Familien er heldigvis bortreist, så vi kan bare følge dramatikken på TV. Flere døde og mange skadde. Forferdelige greier. Hvis det dreier seg om en eller flere bomber (ikke gass, for eksempel), slik politiet mener -- forferdelig og sjokkerende. Og hvis dette er en relatert hendelse, slik enkelte spekulerer om -- forferdelig, sjokkerende og skremmende hinsides beskrivelse.

***

Og lenge før (krutt)røyken har lagt seg spekulerer journalistene om hvem som eventuelt står bak og hvilke motiver disse -- stadig ubekreftede -- terroristene eventuelt måtte ha. En naturlig reaksjon for pressefolk, ja, ikke bare pressefolk forresten (jeg kjenner det også rykke i fantasien); men visse av de journalistiske arbeidsmetodene virker nokså upassende i slike situasjoner. Enkelte reportere gjør litt for mye for å få de beste reportasjene: De beklager at de må holde seg utenfor politisperringer (som "vanlige" folk). De forfølger politi- og redningsfolk og tvinger disse til å kommentere journalistenes (ikke akkurat ville og urealistiske, men akk så luftige) "teorier" -- som om disse ikke hadde viktigere ting fore akkurat nå.... I et visst segment av pressen gjelder det å Smi mens liket er varmt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar