tirsdag 29. mars 2011

Atomkraft i Danmark?

Hvor raskt kan et aktualitetsprogram bli uaktuelt? -- eller få en totalt endret aktualitet? I alle fall på under to uker.

"Ordet atomkraft har i årenes løb fået det til at løbe koldt ned ad ryggen på mange danskere. Men nye forskningsresultater fra Aarhus Universitet viser, at vi i stigende grad er blevet positive overfor tanken om atomkraft i Danmark," heter det i dette radioprogrammet sendt i Danmarks Radio 27. februar i år.

"At der er en risiko ved atomkraft, så vi ved ulykken i Tjernobyl for 25 år siden. Men det er tilsyneladende en risiko flere og flere danskere er villige til at leve med," hevder Mads P. Sørensen, seniorforsker ved Dansk Center for Forskningsanalyse:
Der er en stigende optimisme overfor atomkraft. 40 procent af danskerne har stadig negative forventninger til atomkraft, mens 30 procent har positive forventninger. Det, der er interessant er, at flere og flere bliver positive. Den øgede opmærksomhed, der har været på klimaforandringer, har gjort, at atomkraften er blevet taget til nåde igen.
Hvordan ser forholdstallene ut i dag? Har trenden fortsatt? Hva mener dagens kvinne og mann i Københavns gater om atomkraftverk på dansk jord?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar